NEI

Neuro Emotionele Integratie (NEI) voor volwassenen en kinderen.

Wat we bewust willen, komt vaak niet overeen met wat we onbewust doen
NEI is een prettige manier om met behulp van de spiertest onbewuste emotionele en mentale blokkades op te sporen en los te laten. Daardoor hebben emoties minder invloed op ons functioneren.
Als we onze oude overtuigingen loslaten en negatieve patronen doorbreken, kunnen we nieuwe keuzes maken. Ons gevoel en verstand komen in balans en we kunnen onze kwaliteiten weer optimaal benutten.
NEI kan je helpen om de balans terug te vinden, als je merkt dat je dingen anders wilt. Soms zijn er gebeurtenissen uit het verleden die je gedrag in het heden veroorzaken. Meestal merk je dat aan emoties die je liever niet hebt; angst, boosheid, verdriet, gekwetst voelen, onredelijk zijn, achterdochtig voelen, ongeduldig zijn, besluiteloos…. Allemaal emoties die er voor zorgen dat je anders reageert dan je zou willen.

Soms worden die emoties veroorzaakt door ervaringen uit het verleden. Gebeurtenissen die nog steeds hun sporen nalaten in je leven nu. Met NEI kun je dat stoppen. Het is niet nodig om oude stukken opnieuw te beleven of uitgebreid te bespreken, bewustwording middels de spiertest is voldoende. NEI werkt niet op de symptomen, maar pakt de oorzaak van de problemen aan.
Tijdens een NEI-sessie werken we met de spiertest; de weerstand die voelbaar is tussen duim en wijsvinger, terwijl je die op elkaar houdt. Op die manier kunnen we in contact komen met het onbewuste om oorzaken te vinden, die we bewust niet vinden.

NEI kan helpen als je de grip op je leven kwijt bent, als je anders wilt reageren dan je nu doet.
Heb je emoties die je weerhouden van wat je werkelijk wilt of herken je iets uit deze voorbeelden?

– ik barst in huilen uit op momenten dat ik dat niet wil

– ik word boos om onbelangrijke dingen

– ik voel me onrustig en geirriteerd

– ik slaap slecht, terwijl ik doodmoe ben

– ik heb moeite om te concentreren, terwijl ik eigenlijk veel heb te doen

– ik voel me onzeker in gezelschap

Allemaal voorbeelden waarbij NEI je verder kan helpen om de zaken anders te aan te pakken. Om weer te doen wat je werkelijk wilt, ruimte creëren voor jezelf, en je vrij voelen om te zijn wie je bent.

Wil je weten of in jouw situatie NEI ook kan helpen; bel of mail!